SAMPAI BILA NAK TAKUT BERCAKAP?!!

[ SAMPAI BILA NAK TAKUT BERCAKAP?!! ]
.
Sejak saya join BBUS (Bijak Berbicara Untuk Semua), saya sudah berani untuk berbicara, yakin untuk buat presentasi dan lancar je nak close sales depan ratusan orang! Dulu nak bukak mulut pun susah!!!
.
Pada asalnya saya ni bukanlah seorang pemidato, pendebat atau pandai bercakap. Malah saya ni kategori pemalu dan segan. Nampak macam kecil masalah ni tapi sebenarnya ia masalah yang cukup besar. Besar untuk kerjaya saya, juga besar untuk hidup saya. SAYA SANGAT STRESS DAN RISAU!


IMG_3317 - Copy .
.
Tapi


.
Alhamdulillah selepas sertai BBUS, saya bukan seperti dulu lagi! Saya kini berani dan yakin berbicara! Bisnes dan career saya juga meningkat!
.
Saya tidak lagi low self esteem. Tidak lagi rendah diri atau takut ke hadapan. Juga tidak lagi mencipta seribu satu alasan setiap kali setiap kali diminta untuk bagi ucapan!
.
TERIMA KASIH BBUS! TERIMA KASIH SDR. BADRUL SANI!
.
.
Penangan BBUS. Program yg berkonsepkan ‘less theory, more practical’ ini menggabungkan pendekatan yg padu! Bukan sahaja minda sedar yang dibantu, malah minda separa sedar juga dibentuk menjadi padu!
.
Ini menyebabkan para peserta dpt menyerap ilmu dan menguasai kemahiran dgn pantas & santai!
.
.
“APA YANG SAYA DAPAT DARI BIJAK BERBICARA UNTUK SEMUA (BBUS)?”
.
1. BIMBINGAN PRAKTIKAL DARIPADA PAKAR! Sdr. Badrul Sani bukan calang-calang orang dalam dunia seni berbicara.
.
2. TIPS YANG BOLEH DIGUNA SEKARANG DAN BERKESAN SEKARANG JUGAK! Anda tak perlu tunggu esok untuk merasai perubahannya.
.
3. RASA TAKUT DAPAT DIKENDALIKAN DENGAN CEPAT DAN BERKESAN! 3 cara mudah untuk anda menjadikan KETAKUTAN sebagai KEKUATAN!
.
4. STYLE BERBICARA ANDA AKAN DIPERBAIKI! Jika anda dah berani berbicara, program ini membantu untuk memperkemaskan cara dan mengindahkan gaya anda berbicara.
.
5. MENJAWAB PERSOALAN YG SELAMA INI MEMBELENGGU MINDA! Bagaimana kalau tiba-tiba saya blank? Macam mana nak bercakap supaya org ikut? Apa cara tak nak bagi audiens mengantuk? Bila patut saya angkat kening dan kerut kening ye? InsyaAllah jawapannya sedang menanti anda!
.
TUNGGUUUUUU!!!
.
.
BONUS! SATU LAGI MODUL YG BAKAL MEMBANTU ANDA MELETUSKAN POTENSI BICARA.
=============
HYPNOYAKIN
=============
Modul ini membantu anda :
1. Tidak menjadi hangat-hangat tahi ayam! Mula-mula bersemangat, selang beberapa hari padam.
2. Menghidupkan semula keyakinan yang tertanam pada masa yang anda mahukan dalam hidup anda.
3. Tidak bergantung kepada motivasi luaran. Anda bakal menjadi The Best Motivator for YOURSELF!!!
.
.
========================
APA ISTIMEWANYA BBUS?
========================
1. Sudah 3 tahun berjuang membangunkan potensi UMMAH! Ini adalah edisi yang ke-10!!!
2. Telah membantu ribuan usahawan menerusi program-program kendalian Sdr. Badrul Sani!
3. Pendekatan yang unik dan lain daripada yang lain! Anda pasti teruja!
4. Jurulatih dan fasilitator yang berpengalaman merubah diri from Zero to Hero!
5. Pelaburan berbaloi yang menguntungkan sepanjang kehidupan peserta. Ada peserta sanggup bayar seribu untuk sesi ini selepas merasai manfaatnya!
.
.
========================
FAEDAH UNTUK USAHAWAN
========================
1. Hanya perlu melakukan pelaburan yang rendah untuk impak luar biasa!
2. Business presentation anda pasti MELETOP!
3. Dilihat sebagai PAKAR dalam bidang dan industri anda! Anda akan cepat membina popularity dan kredibiliti apabila anda bisa berbicara di hadapan khalayak ramai!
4. Juga dapat bernetwork dengan usahawan-usahawan lain yang hadir pada hari tersebut!
5. Hanya sehari untuk melihat kesan yang luar biasa! InsyaAllah!
.
.
======================
FAEDAH UNTUK PENDIDIK
======================
1. Pelajar anda tidak lagi akan mengecop anda sebagai guru/pensyarah yg membosankan! Malah anda akan diminati!
2. Ilmu anda dapat dipindahkan secara berkesan. Bukan sahaja kepada minda sedar, malah terus melekat di dalam minda separa sedar!
3. Dilihat sebagai guru yang berpengalaman dan berkredibiliti kerana anda akan semakin berani bangkit menyuarakan pendapat dan melontarkan idea dalam mesyuarat sekolah!
4. Juga dapat mempelajari teknik-teknik menarik yang bakal menjadikan kelas anda happening!
5. Hanya sehari untuk melihat kesan yang luar biasa! InsyaAllah!
.
BBUS telah membantu para usahawan dan pendidik yang pemalu, kurang yakin dan gugup di atas pentas berubah menjadi seorang yang berani, berkredibiliti dan bijak berbicara !
.
.
[OK, SAYA NAK JOIN! BILA, DI MANA DAN BERAPA?]
Tarikh : 15 Jan 2017 (Ahad)
Jam : 930pg – 430ptg
Tempat : Dewan Utama AMPAC HQ, Seksyen 9, Bdr Baru Bangi
Yuran Asal : RM399 (termasuk buku manual Langkah Bijak Komunikator Hebat)
[OK, SAYA NAK JOIN! MACAM MANA NAK DAFTAR?]
Online : bijakberbicara[dot]badrulsani[dot]com
Offline : 0194509025 (Puan Raidah)
.
Kami akan reply secepat mungkin! InsyaAllah!
.
============
TESTIMONIAL
============
.
“Saya telah lama membuat seminar. Tak tahu rupanya ada format untuk berbicara. Dan hari ini saya belajar format bagaimana untuk berbicara dgn berkesan. Saya juga belajar teknik TEMPEEE. Jika anda takut nak bercakap, saya anjurkan anda menyertai program Tuan Badrul Sani”
UNCLE TIGER (Founder Harimau Menangis)
.
“Memang berbaloi-baloi! Saya nasihatkan anda di luar sana, you kena datang sbb ini adalah tempat yang terbaik untuk anda bijak berbicara!
TUAN SAIFUL (Principal School of Independent Stock Traders)
.
“Selama dua tahun saya membuat seminar, hari ini saya belajar banyak perkara. Antaranya bagaimana cara untuk ‘hook’ para peserta dan bagaimana menggunakan bahasa untuk mempengaruhi pelanggan.”
TUAN ROY FADZIL (Co-Founder Gergasi Hijau)
.
“Saya mmg sering bercakap di hadapan orang ramai cuma kurang keyakinan. Dan selepas menyertai program Bijak Berbicara ni, saya lebih yakin untuk bercakap di hadapan orang ramai.”
PUAN SHARIFAH (Founder Pah Pizza)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *