Dr.Taufiq Razif & Ibu Rose sertai Abg Badr? Seminar Meletop!

“Faiz dah usaha, study pun dah.. Tapi kenapa result tak gempak macam orang lain?” keluh seorang anak yang mengadu kepada ibunya. . . “Cuba Faiz cek balik hubungan dengan Allah.. Adakah solat betul-betul khusyuk atau main-main ketika solat. Hubungan dengan ibu bapa dan kawan-kawan juga kena jaga tau.. Kejar dunia, dapat dunia je. Tapi kalau…

BESTNYA KALAU ANAK SOLAT TANPA KENA SURUH

“Mak nak kamu solat. Mak tak sanggup kamu gagal nak.” si ibu merenung wajah anaknya. . “Tapi saya kan pelajar straight A. Mak tak bangga ke?” si anak jawab sambil mata melekap di skrin handphone. . “Apa yang mak boleh banggakan depan Allah nanti kalau anak mak failed solat?” si ibu akhirnya meluahkan perasaan. Risau…