GLOSSOPHOBIA? APA TU?

Tahukah anda ? Takut pada pengucapan awam atau “Public Speaking” dikenali sebagai Glossophobia. Dan penyakit atau ketakutan ini bukanlah penyakit kesihatan yang kronik cuma ini penyakit ketakutan yang akan menghalang potensi seseorang dari menjadi hebat..

Dan glossophobia ini, boleh dirawat dan boleh diatasi dengan cara dan didikan yang betul. Malah pendedahan pada usia awal sangat bagus dalam mencegah Glossophobia ini..

Di Akademi AMPAC, ini adalah kepakaran kami dalam membantu ibu bapa yang mempunyai anak takut nak bercakap. Kami boleh latih anak yang berusia seawal 7 tahun untuk menjadi seorang yang yakin dan berani dalam “Public Speaking”..

Perasan takut ini akan menyebabkan seseorang itu tidak mampu untuk bercakap. Lagi-lagi dihadapan orang ramai kerana takut yang terlampau. Jangan cakap kanak-kanak sahaja, remaja dan orang dewasa juga mengalami masalah atau cabaran ini..

Jangan pandang remeh ya bila ada anak-anak yang takut nak bercakap. Ada yang berpendapat, “ala nanti besar okay la tu”. Itu pendapat yang tidak tepat. Kerana boleh jadi anak itu takut nak bercakap dikhalayak ramai sehingga dia besar. Seeloknya kita atasi ketakutan ini awal ya..

AMPAC dibulan Ramadan ini, nak mengajak semua untuk bersama Akademi AMPAC dalam membantu anak-anak berusia 7-12 tahun untuk bangkit menjadi yakin dalam “Public Speaking”..

Dan sekiranya anda kenal ibu bapa yang mempunyai anak berusia 7-12 tahun dan kurang confident boleh layari website kami terlebih dahulu..

InsyaAllah, 14 tahun pengalaman kami telah membantu 7000 buah keluarga. Jadi jom bersama AMPAC dalam Program Premium Public Speaking. Link kami kongsikan dibawah ini..

https://bit.ly/WebsitePremiumProgram.
#ampacitujihad#publicspeaking#premiumprogram#kids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *