LAWAN KEJAYAAN BUKAN KEGAGALAN, TAPI….

Tahukah anda, GAGAL dan BERJAYA berasal dari sebuah keluarga yang sama. Walaupun mereka tak ngam, tapi air yang dicincang tak akan putus.
.
.
Gagal dan Berjaya tidak boleh bermusuh, apatah lagi berbalah juga berputus Saudara.
.
.
Mereka berdua pasti melengkapi sesama sendiri untuk me memerangi seorang lagi musuh mereka, iaitu… Jeng Jeng Jeng…
.
.
Ramai orang fikir, gagal itu gagal. Gagal itu memalukan. Gagal itu mengaibkan.
.
.
Sebelum kita fikirkan itu semua, cuba tanya pada diri sendiri, did you grow??? Adakah kita berkembang?
.
.
Gagal adalah satu proses untuk berjaya. Mana mungkin ada orang yang terus berjaya tanpa rasa sedikit gagal. Jadi, bukan gagal yang ingin dipersoalkan, tapi did you grow?
.
.
Orang yang dah berjaya takkan berjaya takat tu je. Pasti banyak lagi kejayaan yang nak ditempa.
.
.
Bila orang yang berjaya tu menghadapi kegagalan dalam perjalanan nak lebih berjaya, adakah dia gagal? Tak!!! Dia sedang grow.
.
.
Tu sebab saya kat akan BERJAYA dan GAGAL ni dalam keluarga yang sama.
.
.
Di Ampac, kalau student kami gagal, kami support sebab tu proses. Nak berjaya, kena grow. Bukan meratapi kegagalan.
.
.
Oleh kerana GAGAL dan BERJAYA ni dalam satu keluarga yang sama, maka mereka ada seorang musuh iaitu KESEMPURNAAN.
.
.
Kalau kita takut gagal sebab nak kejar kesempurnaan, jangan kata berjaya, grow pun belum tentu.
.
.
Fikir-fikirkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *