Sayap Perniagaan Baru ? Apa tu!

Akademi AMPAC dengan berbesar hati nak bagitau yang kami melebarkan sayap perniagaan dengan menubuhkan AMPAC Kitchen !  Semuanya homemade , handmade dan pasti akan menambat hati semua kerana memiliki pilihan perisa mengikut citarasa masing-masing. Menggunakan bahan bahan PREMIUM dan tak kedekut tau! Karipap & Eggroll. Juga Kacang Sedap Wanys ! Produk Makanan yang terbaik! InsyaAllah….

Webinar Ampac Batch 1 Terbaik!

Kalau saya jadi budak-budak muda, saya akan tulis “SAYA TAKUT!” . . Ya… Di sebalik kesyukuran kami terhadap Webinar Batch 1, kami sangat takut. . . Bila ramai memuji, maka tanggungjawab kami makin tinggi. Makin banyak kami kena MEMBERI. Makin banyak ilmu kena CARI. . . Alhamdulillah Allah pinjamkan nyawa sepanjang PKP, siap bonus masa…

WEBINAR AMPAC ✨

Tuan/puan mempunyai anak yang akan menduduki UPSR, PT3 atau SPM tahun ni❓ . Kami ada berita baik untuk tuan/puan . Ampac bawakan program istimewa *WEBINAR: BIJAK MENGHADAPI UPSR, PT3, SPM* . ✅ *ISNIN, 13 APRIL 2020* melalui aplikasi FB LIVE. . Topik menarik menanti anak anda Penetapan heartset dan mindset untuk peperiksaan 2020 Teknik Bijak…

PENGUMUMAN RASMI DARI PIHAK AMPAC (ISU COVID-19)

PENGUMUMAN PENTING IBU BAPA PESERTA PROGRAM AMPAC Merujuk kepada wabak penyakit coronavirus 2019 (COVID-19) yang kian menular, kami ingin membuat pengumuman penting untuk semua Program Anjuran Akademi AMPAC . Anda WAJIB baca poster ini. Harap Maklum dan terima kasih. Sebarang kesulitan amat dikesali. #ampacitujihad #ampac2020 #programcutisekolah #covid19

SURAT DARAGH BUAT LIVERPOOL BERDARAH

Siapa kenal budak ni? Budak ini adalah punca kekalahan Liverpool 3 kali berturut-turut setelah melalui rekod yang sangat gemilang dan boleh dibanggakan. . Pada Akhir Januari 2020, Daragh Curley yang berusia 10 tahun telah menghantar surat kepada Klopp, Pengurus Liverpool untuk meminta beliau membiarkan Liverpool tewas. . Daragh yang juga peminat dan penyokong Manchester United…

🚫3 PERKARA NI JANGAN BUAT LEPAS DAPAT RESULT SPM🚫

Sekarang ni mesti Lepasan Spm 2019 cuak kan. Khamis ni result keluar. Kalau korang nampak mereka tengah senyum gelak tawa bagai tu, ketahuilah bahawa itu hanyalah lakonan untuk menyembunyikan kegusaran. . Jadi, sebelum adik-adik semua ambil result, admin nak tinggalkan wasiat ataupun pesanan ni supaya korang tak ulang kesilapan batch-batch sebelum ni. . 3 perkara…

BUAT BAIK TANPA MODAL DENGAN 5S INI

Orang yang terbiasa buat baik akan terbuat baik tanpa sengaja tapi ada juga mereka yang bekira-kira nak buat kebaikan sebab tak ada modal. . Di sini saya kongsikan kebaikan yang kita boleh lakukan tanpa mengeluarkan satu sen pun modal. ———————— 1- SENYUM ———————— Ini kebaikan yang sangat mudah nak buat. Senyum dan ceriakan wajah walaupun…

KEMATIAN YANG DICEMBURUI. 3 AMALAN INI BELIAU TAK TINGGAL.

Baru-baru ini , rakyat Malaysia digemparkan dengan pemergian salah seorang penghibur yang namanya sedang melonjak naik iaitu Syed Umar Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey. Saya memang gemar menonton persembahan beliau samaada dalam Pertandingan, Filem mahupun Talkshow. Idea spontan dari beliau juga sering digunakan sebagai ‘modal’ lawak dalam program-program kami. Masih terngiang-ngiang lagi ucapan “GEMOK is…

Cita-cita anak, tanggungjawab siapa?

Baru-baru ni di Twitter kecoh sebab ada seorang pengguna memuat naik cicipan yang membantah tindakan Mak Abah menentukan cita-cita anak. Katanya, tindakan Mak Abah menentukan masa depan anak-anak adalah suatu bentuk kongkongan dan penderaan mental. Ramai netizen tidak bersetuju dengan pendapat beliau namu ada juga segelintir yang menyokong. Bagi saya, anak-anak akan terinspirasi dengan apa…

ABC TO SUCCESS

Saya percaya semua orang atas muka bumi ini impikan kejayaan berlipat kali ganda dalam hidup mereka. Tidak ada seorangpun yang dilahirkan untuk gagal melainkan gagal itu adalah pilihan. Kalaulah ada SHORTCUTS KEJAYAAN, saya pasti akan ramai orang berebut-rebut melalui jalan tersebut. Oleh itu, saya terpanggil untuk berkongsikan ABC TO SUCCESS. Bagaimana bisa seseorang itu berjaya…