3 SEBAB REMAJA PERLU BERHENTI MEROKOK! Sebab Ketiga Memang POWER!

Assalamualaikum semua yang sedang membaca artikel kali ini. Wahhhh semua nampak CERIA sekali ! Hari ini saya nak mencoret tentang isu yang cukup popular di kalangan remaja. Apakah dia? Berhenti Merokok ! Semua orang tahu rokok itu merosakkan kesihatan. Rokok mengandungi 4000 jenis racun di dalamnya. Rokok mengundang 1001 penyakit berbahaya. Kesan buruknya bukan sekadar…

Cipta Hobi Baru Sewaktu Cuti Sekolah! Point Ke-3 Mesti Ibu Suka!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Soalan ini sangat penting : Ibu bapa dah sediakan aktiviti untuk anak-anak cuti sekolah ini? Cuti sekolah kian hampir dan inilah masanya untuk ibu bapa sediakan aktiviti yang berfaedah dan bermanfaat untuk anak-anak. Apakah aktiviti yang boleh dibuat bersama anak-anak sepanjang cuti sekolah mereka? Saya cadangkan untuk  anda  lakukan aktiviti bersukan…

IDEA BERNAS Untuk Cuti Sekolah! Paling Mudah Adalah No.1 !

Nak Buat Apa Cuti Sekolah Ni? Cuti sekolah bakal tiba. Anak-anak riang gembira. Cuti sudah dipohon. Ibu bapa sudah bersiap dengan segala persediaan yang dirasakan perlu. Inilah peluang untuk meluangkan masa berkualiti dengan anak-anak. Tetapi, ibu bapa pula macam mana? Lebih-lebih lagi bagi ibu bapa bekerjaya yang susah nak minta cuti untuk pergi melancong. Jangan…

Penyertaan PROGRAM CUTI SEKOLAH AMPAC 2017! Kini Dibuka!

Assalamualaikum dan salam perjuangan! Apa khabar semua? Sukacita dimaklumkan, AMPAC kini sudah membuka pendaftaran untuk PROGRAM CUTI SEKOLAH AMPAC 2017! Uniknya kali ini, kami bahagikan program kepada dua jenis :-  SUPERSTAR UMMAH (7 – 12 tahun) SUPERHERO UMMAH (13 – 17 tahun) Dan semestinya modul tahun ini lebih mantap dan padu! InsyaAllah! Matlamat kami sama…

STRAIGHT A Exam Atau STRAIGHT A Adab?

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Mari kita rafa’kan kesyukuran ke hadrat Ilahi atas nikmat iman dan nikmat Islam dan kita masih diberi peluang untuk bernafas pada hari ini. Straight A adab? Apa tu? Tak pernah dengar pun. Mengapa perlu Straight A? Bukankah Straight A hanya untuk mata pelajaran di sekolah sahaja? Nah, di sini…

Cari & Jadi Murabbi

Assalamualaikum semua! Harap semuanya ceria, bertenaga dan tidak putus asa dalam menjadikan diri anda seorang Muslim yang hebat! Hari ini AMPAC nak berkongsi tip untuk anda, sbg Brilliant Student, bangkit menjadi pelajar yang hebat. Apakah caranya; CARI DAN JADI MURABBI? Apa maksud Murabbi? Mudahnya, Murabbi ini difahami sebagai personal coach, guru istimewa atau personal trainer….